English (United Kingdom)French (French)Română (România)
  • MoodleMoot România 2014 este întâlnirea utilizatorilor platformei Moodle din România, MoodleMoot România 2014 este organizat în jurul unor ateliere de lucru și exemple de bună practică tehnică, didactică și pedagogică.

  • Training on the development techniques of online courses at the University of Rennes 1, France

  • Formation continue et formation en ligne. l’Universite de Santiago de Compostela, Spania.
  • Organisation de la formation theorique et pratique a la conception, utilisation et exploitation EL, Iasi, Romania
  • Seminar ''Abordarea procesului de învățământ din perspectiva curriculară'', Chișinău, UTM
  • E-Learning: cursuri de instruire, Chișinău, Universitatea Tehnică a Moldovei
Experimentarea învăţămîntului online – prima perioadă:
  • Instruirea sincronă a cadrelor didactice şi studenţilor din Moldova în difuzarea şi utilizarea e-learning-ului:
    Instruirea va fi efectuată iniţial de către partenerii UE pentru un grup moldovenesc de cadre didactice şi studenţi (filiere francophone). Ea va consta în învăţarea modalităţilor de difuzare şi utilizare a învăţămîntului online (demonstraţie pe baza învăţămîntului online pregătit în Franţa), precum şi instruirea cadrelor didactice în măsurile de însoţire (tutoring, forum, chat)
  • Instruirea a 104 formatori ce vor difuza învăţămîntul online (9 universităţi) în cadrul a 4 grupuri disciplinare identificate. Ei vor lua cunoştinţă de conţinut şi de utilizarea învăţămîntului online, pregătit cu ajutorul cadrelor didactice proiectante.
  • Prima perioadă de experimentare a învăţămîntului online e către formatori, în persoană, în 9 universităţi din Moldova, cu o şedinţă prealabilă de familiarizare a studenţilor în utilizarea reţelei UNT. Trei secvenţe experimentale vor fi organizate repartizat pe niveluri şi cursuri.

Noi presupunem că cca 3000 de studenţi vor fi implicaţi în această primă experimentare.

  • Sinteza intermediară:
    Învăţămîntul online va fi evaluat (conţinut, formă) pe baza avizului formatorilor şi a studiului informatizat realizat cu studenţii. Insuficienţele vor fi identificate pentru corectarea greşelilor eventuale.
    Va fi stabilită o sinteză şi vor fi luate decizii referitoare la cea de-a doua perioadă de experimentare
  • Corectarea defectelor învăţămîntului online:
    Învăţămîntul online creat în vederea unei difuzări la frecvenţa redusă şi pentru nivelul de masterat la distanţă (măsuri de însoţire) va fi format şi perfecţionat.
  • A doua perioadă de experimentare:
    Învăţămîntul online experimentat anterior (şi format eventual) va fi difuzat unui public mai larg de studenţi.
  • A doua sinteză intermediară:
    procedura pentru această sinteză rămîne identică cu prima sinteză intermediară.
 

E-LEARNING:

Plateforme d’enseignement en ligne:




Plateforme collaborative:

 

CONTACTE:

Coordonator în Moldova:
Email

Coordonator în Franța:
Email

Acasă PROIECT Activităţi şi rezultate Primele experimentări ale învăţămîntului online. Sinteza intermediară

AGROCAMPUS OUEST Universitatea Rennes 2 Universitatea Ghent Universitatea din Pisa Universitatea Rennes 1 Universitatea Santiago de Compostella Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași Universitatea Tehnică din Moldova Universitatea de Stat din Moldova Academia de Studii Economice a Moldovei Universitatea Agrară de Stat din Moldova Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testimitanu" Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova Universitatea de Stat din Comrat Universitatea de Stat din Cahul Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălți Consiliul Naţional al Organizaţiilor Studenţeşti din Moldova Ministerul Educaţiei Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Î.C.S. «ENDAVA» SRL

Acest proiect a fost finanţat cu susţinerea Comisiei Europene. Această publicaţie nu ţine decît de autor şi Comisia nu este responsabilă de posibila utilizare a informaţiei care se conţine aici.